HVORDAN VOKSE NÅR INGEN SATSER PÅ DEG LENGER

Barna har blitt store og selvstendige og du har plutselig tid til å pleie og utvikle deg selv. Du har energi til å ta på deg mer ansvar på jobben. Utfordring er at arbeidsgiver ikke ser ditt potensiale, du får ingen spennende utfordringer lenger. Du har havnet i en situasjon hvor du ikke lenger vokser kunnskapsmessig eller økonomisk. Det er begrenset hvor mye du lærer etter fem-ti år i samme jobb. Du har blitt en rutinert produksjonsmaskin; du er en maskin foran din datamaskin.

Har du prøvd deg på arbeidsmarkedet og funnet ut at du ikke er attraktiv lenger?
Kanskje du har blitt for kravstor og sær til å bli fornøyd i en ny jobb, som antagelig vil føles ganske lik den jobben du har nå etter en stund. Det er risikofylt å havne nederst på ansiennitetsstigen og utsette seg for en prøvetid hvor du må bevise at du duger.

Det er interessant med nye utfordringer, men å bytte jobb kan kanskje være i tøffeste laget. Tar du til deg kunnskap like fort som i gamledager, er hukommelsen god nok og har du helse til å møte alt en ny jobb krever av deg?

Det å sitte stille i båten føles heller ikke tilfredsstillende. Det kunne vært hyggelig å møte nye mennesker, føle at du utvikler deg kunnskapsmessig og kanskje få litt ekstra penger i pungen.

Hvordan kan du få et mer spennende liv, mer kunnskap og bedre inntekt?
Selv fikk jeg inspirasjon av å delta på et investeringskurs for damer, i regi av «SHE Invest». Der lærte jeg hvordan man investerer i start-up og i aksjemarkedet. Muligheten for å invester via en et englenettverk, som kan gi en lavere inngangsbillett. Vi ble også presenter for lovende Start-up bedrifter og mye mer. Her ser jeg muligheten til å utvikle meg, være i et skapende miljø og tjene litt ekstra penger. Jeg elsker å bidra til at damer kan få mer makt i form av penger og innflytelse.

Etter kurset kommer jeg glad og fornøyd hjem til mannen min og roper entusiastisk i det jeg åpner inngangsdøren:

  • VI SKAL INVISTERE

Han svarer monotont og tørt fra stuen:

  • Vi har ingen penger!
  • DET SKAL VI FINNE, roper jeg.

Han svarer:

  • I «Dagens Næringsliv» står det at den smarteste måten å investere på er å sette pengene i indeksfond.

Det skulle ikke mer motgang til enn at jeg mistet all piffen!
Vi har lånt uforsvarlig mye penger til hus og hytte, som riktig nok føles som en god investering. Men det er veldig lite penger igjen til å legge i aksjer.

Tiden min kan jeg satse, så jeg tilbudte min ekspertise som styremedlem til ungdommer i Start-up fasen. Men det viser seg at ungdommen er kravstore og ønsker godt etablerte styremedlemmer. Det kan også være at de ikke ville ha meg fordi jeg er veldig god til å fortelle om alle mine feil og mangler i første møte.

Kan jeg benytte noen av svakhetene mine som en styrke?
Etter flere års søken etter bedre helse har jeg funnet produkter som viser seg å hjelpe på mitt energinivå. Produktene er del av en Helse Business hvor man kan bli med ved å investere det man ønsker av sin tid, uten å blakke seg med startkapital av betydning. Det er heller ingen krav til leveranse som henger over deg, du kan jobbe når du vil og hvor du vil. Miljøet er sosialt og spennende med mange kunnskapsrike mennesker som lærer deg masse om helse. Det er folk i alle aldre over hele verden. Det er veldig motiverende å tenke på at dette er en ekstra jobb som kan gi meg muligheten til å førtidspensjonere meg fra en 8 timers daglig kontorjobb, og leve et friere og friskere liv. Forhåpentligvis kan dette gi avkastning til fremtidige aksjeinvesteringer.

Uansett om man lykkes eller ikke så er det viktig for menneske å være i utvikling og i tillegg kunne vise hvem man er i sin helhet for å være lykkelige. Når jeg bare produserer som en maskin og ikke vokser i en eller annen form, så kjenner jeg at jeg dør sakte på innsiden. Dette betyr for meg at jeg må klare å følge med i tiden, men for å klare det må jeg være en del av noe og ikke bare sitte for meg selv å pusle med ting.

Finn noe du liker å drive med som inspirerer deg til å vokse. Om du har mistet tro eller håp om bli rik på penger, invester i deg selv slik at du kan bli rik i livet. Vi er ikke i 40 årskrisa, vi har bare fått tid til å tenke på oss selv igjen.
Anbefaler å dra på «SHE Future & Investor day» 12. november 2019. Der skal blant annet Trine Grung holde et innlegg sammen med mange kompetente folk.

Har du lyst til å høre mer om Helse Businessen som vi kaller FELLESSKAPET så legg inn din e-mail adresse.

Tur med FELLESSKAPET

Inspirasjonskilder:
https://www.sheconference.no/she-future-and-investor-day-2019?fbclid=IwAR0cKGS9VZVoUYKGLTJqF-xT0ArBWBrNd-YQWRwUPKFNXygWJAkZQy0JV7c

Rising Strong, med Brene Brown
The Subtle Art of Not Giving a Fuck, med Mark Manson
Rich dad’s Cashflow quadrant, med Rombert T. Kiyosaki

Kommenter gjerne!