FESTER DU FORTSATT

I ungdommen festet de fleste av oss, men har du klart å holde det vedlike. Har du det fortsatt moro med alkohol og dans til langt på natt? Eller er det ikke noe gøy lenger? Eller er du som meg som syntes det er veldig gøy, men har sluttet fordi du er sliten i en hel uke etterpå.

Det som er herlig med en fest er de gode, dype samtalene man får. Det er deilig å kjenne at et vennskap blir sterkere fordi du deler ting som du ellers ikke ville delt i edru tilstand. Det å klemme og danse med ei venninne mens vi har latterkrampe fordi begge har drukket for mye Mojito på vorspiel. En annen forteller hvordan hun sliter i ekteskapet, hvorpå jeg kommer med noe som jeg anser som gode råd. Neste gang vi møtes i edru tilstand, så kan vi fortsette på samtalen vi hadde i fylla. Vi har dannet et bånd, vi har blitt bedre venninner og vi har skapt fells minner. Da er det verdt å være litt trøtt og sliten dagen derpå og kanskje en dag til. Men hva hvis du er sliten i en hel uke etterpå, er det da verdt det?

I minimum en hel uke etter fest er jeg kjempetrøtt, hver eneste dag er en kamp for å gjennomføre. Jeg tar dårlige valg og kaller meg selv depressiv (jeg vet at dette er en fornærmelse for de som virkelig er depressiv, men det er slik det føles). Jeg får en sterk dragning mot sjokolade, potetgull og Netflix, det nytter ikke å kjempe imot. Det blir ikke noe trening den uken og siden døgnet har blitt snudd så sover jeg dårligere.

På forrige fest var jeg oppe til kl.03:00, og under festens gang drakk jeg mye vann og nippet beskjedent til glasset. Jeg prøver å skjule at jeg nesten ikke drikker, for å ikke bli en party pooper. Jeg har en frykt for at folk skal syntes jeg er kjedelig og uinteressang. Jeg misunner de som kan feste flere ganger i måneden selv om de har tre, fire unger å følge opp uken etter. Det verste er at de ser friske, glade, flinke, energiske og fornøyde ut. De må nok ha en veldig bra tarmflora.

Det er for ille at man skal føle drikkepress i en alder av 46 år, det kan ikke være lett for ungdommer å stå imot. Jeg har tatt et valg om å nesten ikke drikke eller feste lenger, for det koster for mye. Jeg har sagt fra meg det herlige båndet jeg kunne fått med ei venninne. Harde prioriteringer som må tas, man kan ikke få alt man ønsker seg her i livet. Men jeg har funnet noen herlige damer som er litt i samme gate som meg, som liker å få søvnen sin og som blir dårlig av alkohol. De har antagelig litt svak tarm som meg. Vi har fine samtaler og jeg håper at vi lager dype bånd over tid.

Det var en strek i regningen at jeg klart å bestille fly til Rhodos hvor vi kom frem kl. 03:00 på natten. Men til min store overraskelse så har energien vært tipp topp i flere dager. Pluss at jeg har klart å trener to ganger om dagen i mange dager. Kan det være balanse oljen, tarm pulveret, placebo, varmen eller at jeg rett og slett har ferie som gjør at dette har gått helt fint. Nå er det bare å kjøre på som jeg pleier når jeg får energi, klampen i bånn. Neida, jeg skal prøve og ikke overdrive, for da går det gæli.

 

Kommenter gjerne!