DIN PERSONLIGHETSTYPE AVGJØR DINE BEKYMRINGER

Vi vet at bekymringer som oftest er bortkastet energi, men likevel er det veldig vanskelig å kvitte seg med de. Finnes det likevel verktøy som kan lette litt på trykket? I følge personlighetsverktøyet «Enneagrammet», så bekymrer forskjellige mennesketyper seg for forskjellige ting. Hvilken type er du?hva er dine bekymringer? Test deg selv da vel, se link nedenfor.

Kan man med en slik bevisstgjøring lage noen leveregler for å få det bedre? Som et eksempel, så er mennesketypen «Hjelperen» bekymret for ikke å bli elsket. De har et ubevisste handlingsmønster som å hjelpe andre mennesker for å bli elsket. En behjelpelig leveregel for dette kan være å sette klare grenser for hvor mye de har lyst til å hjelpe, og kjøre positivt selvsnakk;-)

Min mennesketype er «Eventyreren» som har helse som sin største bekymringen. Det ikke er rart at jeg har vært livredd siden 2014, da jeg følte at jeg ikke fikk nok luft inn i lungene. Jeg sier følte, fordi jeg har blitt sjekket fra topp til tå og er frisk som en fisk, antagelig bare psykisk syk. Men jeg har også noen vondter, som det er best for alle at jeg «fikser». For når jeg har vondt et sted, så sørger jeg for at alle i mine omgivelser vet om det. Helseproblemer er verre enn å ikke bli elsket i mine øyne, “THIS IS TO BE OR NOT TO BE”.

Det er beundringsverdig at folk klarer å være lykkelig selv med dårlig helse. Er de sterke i psyken eller er de rett og slett en annen mennesketype enn meg. Det skal sies at hvis man ikke har noe valg, så må man bare gjøre det beste ut av det. Aksept er et steg på veien for et bedre liv, men jeg har ikke akseptert enda. Jeg har lett og lett etter løsninger, jeg spiser nesten ikke gluten, jeg drikker nesten ikke melk, jeg prøver å holde meg unna sukker og jeg spiser vitaminer og alger til meget høye utgifter. Helsen har blitt bedre underveis, men jeg har et lite stykke igjen. Nå for tiden er det balanseolje, tarmpulver og vitaminpulver som skal redde live mitt.

Ei venninne spør meg ofte «Hvordan går det med helsen din Grethe», «jo, nå skal du høre: jeg har vondt i kneet, ryggen, også i helene på grunn av Plantar fascitt , nå har jeg fillern meg fått Grover dermatitis utslett som kun gamle menn over 50 får, og er det ikke rart for i fjor hadde jeg Skarlagensfeber som er en barnesykdom…..». Så avbryter hun meg å sier «Du må slutte å prate om alle problemene dine Grethe, du høres ut som en 80 åring og det blir veldig kjedelig for andre å høre på». «MEN DU SPURTE JO HVORDAN DET GIKK MED HELSEN MIN, SÅ IKKE SPØR DA HVIS DU IKKE VIL HA ET SVAR». Jeg sa ikke det altså, det tenkte jeg bare. Men hva skal jeg si da? «Jo, takk som spør, tipp topp tommel opp, jeg har det kjempefint». Når det eneste jeg fokuserer på er mine vondter. Men det er kanskje her problemet ligger. Jeg må skifte fokus til alt jeg faktisk kan og klarer, jeg er faktisk ganske heldig her i livet.

Det kan være lurt å være løsningsorientert på livets vei. Min løsning på kort sikt er at jeg har booket ferie på Rhodos hvor det er vanngymnastikk og 5 bassenger hvor et at de har 6 svømmebaner. Vanngymnastikk er noe de fleste av oss kan klare, men er det gammalmanns trim? har det lavstatus? er det for lite tilbud på dette i Norge? Tenk om vanngymnastikk kunne blitt kult og veldig tilgjengelig for folk. Instruktøren på Rhodos fikk meg til å føle meg riktig så kul, nesten som i gamledager når jeg ruulet på dansegulvet.

Uansett hvilke mennesketype du er, så bør du holde deg i bevegelse for å unngå flere kroppslige problemer. Men det gjelder å velge riktig trening for riktig vondter, lykke til på ferden.

 

Enneagramm test: http://www.enneagraminstitute.com/test_Battery.asp#RHETISampler.
Testen heter «The free RHETI sampler» og tar ca 10 min.
For mer info se også https://iea-norge.no/enneagrammet/

Inspirasjonskilde:
Kjernekraft Kurs & Coaching – http://kjernekraft.com

Kommenter gjerne!