Site icon Alvor Eller?

AMBISJONER STRESSER

Det du gjør skaper eller spiser din energi, da er det viktig å gjør mest av ting som du liker i livet ditt. Men hvem har tid og mulighet til det?
Vi blir jo styrt av økonomi, jobb og hensyn til familien.
En coach sa til meg:
«Du vil ikke få det bedre med å gjøre noe annet i livet, som f.eks. å bytte jobb e.l, for du blir uansett lei rutiner som hverdagene består av. En løsning kan være å gjøre noe med måten du ser verden på, finne og føle det fine der du er.  Se på oppgavene dine med ro og interesse, se deg rundt, åpne opp for verden og ta den inn. Kos deg med at du har mye erfaring i livet og at du kan gjøre oppgavene dine på halvparten av tiden sammenlignet med det du gjorde før. Når du er i 40 årene så er det viktig for kroppen og ikke stresse. Lev som en katt, slapp av, strekk deg, beveg kroppen når den har lyst, ikke fordi du føler at du må».

Så nå prøver jeg å leve som en katt på jobben.

Jeg har levd et helt liv uten ambisjoner t.o.m mine foreldre hadde ingen ambisjoner for meg, jeg tror ikke de hadde troen på at jeg skulle få til noe som helst. Og det har vært KJEMPEDEILIG. Livet har liksom hatt en fin flyt og jeg har tenkt,  det der vil jeg gjøre for det ser gøy ut. Men siden jeg er litt treg i reaksjonen, så er det først i 40 årene at jeg har fått ambisjoner. Det føles litt for sent, for nå skal jeg jo snart dø. Whats the point of that? Med døden og forfallet hengende over meg, så er det fryktelig stressende å ha ambisjoner. Men som en katt, så skal jeg prøve å bare kose meg på veien, Go with the flow.
Må jeg få til noe da? jeg har jo alt jeg trenger. Kanskje jeg bare skal nyte veien. Jeg klarte å nyte og oppnå ganske mye før jeg ble 40, da må det vel fungere nå også. Som Siw Stenbrenden sier «hvis du får nok hvile, så får du masse energi til å gjøre ting du liker og da blir du automatisk produktiv» (håper jeg siterer henne riktig, det i hvert fall slik jeg forstår henne).

Jeg har tatt et valg for familien i år, om å ta ferie i Rhodos på et trenings kompleks.
Så får vi se hvor mye katten har lyst til å leke. Forholdene ligger i hvert fall til rette.

God sommerklem fra meg til deg.

Inspirasjonskilder:
https://trinegrung.no/
https://www.siwstenbrenden.no/
Coachen min

Exit mobile version